Обавештење поводом завршене сезоне

Драга наша публико,

Завршена је још једна веома успешна сезона.
Иза нас су три премијере - „Поштени провалник“ Дарија Фоа у режији Милана Караџића, „Флорентински шешир“ Ежена Лабиша у режији Даријана Михајловића и „Питам се, питам, колико сам битан“, према причи „Курт, qуо вадис“ Ерленда Луа, у драматизацији Милене Деполо и режији Јане Маричић.
Ове сезоне учествовали смо на фестивалу Позориште Звездариште са две представе - „Пепељуга“ Игора Бојовића у режији Иве Милошевић и „Успавана лепотица“ Милене Деполо у режији Татјане Мандић Ригонат.
Представа „Пепељуга“ је учествовала и на Фестивају НАЈ, НАЈ, НАЈ у организацији Казалишта Жар птица у Загребу, где је Катарина Гојковић освојила Награду за најбољу женску споредну улогу, за улогу Маћехе.
Највећи успех остварила је представа „Флорентински шешир“ на фестивалу Дани комедије у Јагодини, где је освојила чак седам награда: Награду Мија Алексић за најбољу представу, статуету Ћуран добили су Горан Јевтић за улогу Нонанкура и Дејан Луткић за улогу Фадинара, Награду за најбољег младог глумца добио је Урош Јовчић за улогу Бобена, а Ивана Васић је добила Награду за костимографију. Представа је добила оцену публике 4,80 и Награду Миодраг Петровић Чкаља, као и диплому листа Политика за најсмешнију представу.
Обележили смо и један важан јубилеј - представа „39 степеника“ Патрика Барлоуа у режији Владимира Алексића изведена је педесет пута, увек са једнаким жаром глумаца и пред одушевљеном публиком.
За почетак следеће сезоне припремамо две представе за децу: „Робин Худ“ Слободана Обрадовића у режији Вељка Мићуновића, и „Оливер Твист“ Чарлса Дикенса у драматизацији Милене Деполо у режији Милана Караџића. Надамо се да ће нам и следећа сезона бити успешна, као и да ћете остати наша верна публика.
Захваљујући љубазности нашег, сад већ вишегодишњег, домаћина УК Вук Стефановић Караџић, додатном напору који улажемо у организацију, али и стрпљењу нашег ансамбла и разумевању публике, успели само да функционишемо на најбољи могући начин и будемо врло продуктивни упркос чињеници да и даље радимо ван своје матичне зграде на Тргу Републике.

Желимо вам лепе и пријатне летње дане, и очекујемо вас поново на јесен!