О представи

Сви знамо да мачке имају девет живота. У Позоришту „Бошко Буха“, за ових седамдесет година, „Мачак у чизмама“ је проживео три. И то три лепа и богата живота.

Прва представа, по тексту Војина Ђорђевића у колективној режији, премијерно је изведена 1951. године, а мачка Марка играо је чувени Мића Татић, који је касније постао јунак многих детињстава, као Мића из чувене емисије за децу „На слово, на слово“.

Следећи Мачак у представи из 1978, по тексту Николаса Стјуарта Греја у режији Оливера Викторовића, појавио се у телу жене – играла га је Оља Грастић, првакиња Позоришта.

У трећој представи, оној из 1994, писца Игора Бојовића и редитеља Милана Караџића, „Мачак“ постаје „Мачор“, а игра га Предраг Панић. Ова представа је учествовала на Стеријином позорју, где је Игор Бојовић добио награду за текст, Милан Караџић за режију, а Герослав Зарић и Божана Јовановић за сценографију и костим.

За ову, четврту по реду представу инспирисану чувеном бајком о бистром и предузимљивом мачку, полазиште је такође комад Игора Бојовића. Југ Радивојевић је пред публику поставља у форми хип хоп реп рок оперете: оперетски угао донео је сам комад, хип хоп и реп елементе унела је глумачка подела, а рок композитори Александар Локнер и Момчило Бајагић Бајага, који баш у Бухи, на наше задовољство, први пут компонује музику за представу за децу. И тако Мачор Фјодор, овог пута у тумачењу Александра Радојичића, започиње свој четврти животу у Позоришту „Бошко Буха“. Рекло би се по свему да ће то бити један дуг и испуњен живот.   

СЦЕНОГРАФ Југ Радивојевић

КОСТИМОГРАФКИЊА Татјана Радишић

КОМПОЗИТОРИ Момчило Бајагић Бајага и Александар Локнер

КОРЕОГРАФКИЊА Милица Церовић

СЦЕНСКИ ПОКРЕТ И ПОМОЋНИК РЕДИТЕЉА Игор Дамњановић

СЦЕНСКИ ГОВОР Радован Кнежевић

ИНСПИЦИЈЕНТ Жељко Јаћић

СУФЛЕРКА Ана Бата

ОРГАНИЗАТОРКЕ Мила Рубежић и Наталија Кидишевић

АСИСТЕНТКИЊА ОРГАНИЗАТОРКИ Милица Топаловић

Лица

МЛИНАР ЖИЛ, МАЧОР ФЈОДОР Александар Радојичић

ПЕТИТ, најстарији млинарев син Марко Павловић

ЖЕРАР, средњи млинарев син Милош Влалукин

ТОДОР, најмлађи син Урош Јовчић

МСЈЕ ЖАК Горан Јевтић

ГЕНЕРАЛ ЛЕ БРЕ Виктор Савић

КРАЉ ЛУЈ ЗАБОРАВНИ Зоран Цвијановић

ВИКОНТЕСА АГНЕСА Катарина Марковић

ПРИНЦЕЗА АНАСТАЗИЈА Борка Томовић

ДИВ ЛЕ ГИШ Игор Дамњановић