О представи

„Снежана и седам патуљака“ је једна од омиљених бајки сваког детињства па је зато и једна од незаобилазних на Бухином репертоару кроз време. Прва изведба  “Снежане” у драмском облику била је још давне 1951. године када су патуљке играла деца глумци овог позоришта у адаптацији и режији Момчила Милошевића. Следећу „Снежану“ за ово позориште написао је велики драмски писац Алкесандар Поповић, а режирао је Љубомир Драшкић 1969. године. Након тога, „Снежану“ је још једном преточио у модерну бајку за „Буху“ наш велики песник за децу Љубивоје Ршумовић,  и изведена је у режији Милана Караџића 2005. године. 

Поводом јубилеја (70 година) за вас припремамо нову верзију Ршумовићеве „Снежане“ у режији Снежане Тришић, са глумцима великог ансамбла ове куће али предвођених новим младим колегама, студентима ФДУ-а. Испричаћемо вам причу о Снежани, која намучена злоћом маћехе Грдане и усамљена након смрти родитеља пожели да и њу неко воли, па јој се  жеља и испуни. Пред њом се појави Принц без имена који јој обећа да ће по њу доћи након чега ништа више неће бити исто. Краљичино Огледало које ради за Грдану пашће на велику муку јер не може да лаже о томе ко је “Најлепши на свету”: Снежана ће постати најлеша након што се заљуби и то је некако, лепо. А  колико је Снежана дивна у својој доброти и заљубљености, приметиће и Ловац Добрица и патуљци. Како нико неће моћи  да одоли Снежаниној разиграној доброти, нити томе како их оплемењује, удружиће се да нађу противклетву за Грданину клетву како би јој помогли.

Ово је “време ново, журно, јурно, фискултурно и бурно претерано” како каже Љуба Ршумовић. Баш зато смо хтели да застанемо и поделимо са вама причу о одрастању у коме снага добра, удружена постаје моћнија од зла, као и то да је  најлепша она лепота која долази из дубине људског бића.

Ана Јанковић

ДРАМАТУРШКИЊА Ана Јанковић

СЦЕНОГРАФКИЊА Љубица Петровић

КОСТИМОГРАФКИЊА Милица Грбић Комазец

КОМПОЗИТОР Срђан Марковић

СЦЕНСКИ ПОКРЕТ Марија Миленковић

СЦЕНСКИ ГОВОР др Љиљана Мркић Поповић

МУЗИЧКИ САРАДНИК Петар Зоркић

ИНСПИЦИЈЕНТ Жељко Јаћић

СУФЛЕР Миљан Миљановић

ОРГАНИЗАТОРКА Мила Рубежић

АСИСТЕНТКИЊА ОРГАНИЗАТОРКЕ Милица Карличић

Лица

СНЕЖАНА Марта Богосављевић

ОГЛЕДАЛО Боба Латиновић

ГРДАНА Андријана Оливерић

ПРИНЦ, ЖАБАЦ Александар Кецман

ЛОВАЦ Милош Влалукин

ПАТУЉЦИ

Мудриша Марко Павловић

Драгиша Драган Петровић

Љутиша Никола Штрбац

Стидиша Никола Воштинић 

Глупиша Лука Грбић

Плачиша Теодор Винчић

Спавиша Реља Јанковић