15 година од премијере КРЧМАРИЦЕ МИРАНДОЛИНЕ

Још један јубилеј!

„Крчмарица Мирандолина“ Карла Голдонија у режији Југа Радивојевића је свакако једна од најуспешнијих представа Вечерње сцене. Иако се ближи свом двестотом извођењу, интересовање публике за ову представу је несмањено, а има много њих који су је одгледали и по више пута – јер управо у томе је њена чар – свако извођење је другачије, а публика и ансамбл уживају у томе да се препусте импровизаторској инспирацији Андрије Милошевића.

Представа „Крчмарица Мирандолина“ добила је пет награда на фестивалу Дани комедије у Јагодини, и оцењена је највишом оценом публике у историји Фестивала. У насловној улози заводљиве крчмарице је Катарина Жутић, а поред Андрије Милошевића, у представи играју и Горан Јевтић, Урош Јовчић, Игор Дамњановић, Милош Влалукин, Јелена Тркуља, Андријана Оливерић/Ленка Петровић. Драматург представе је Ивана Димић, сценограф Александар Денић, костимограф Јелена Стокућа, а музику је компоновала Кристина Ковач.

8. марта у 20 часова у Театру Вук обележићемо тачно 15 година од премијере, а сигурно је да ће ова представа доживети још много јубилеја, и унети радост и смех у животе наше старе и нове публике.