''Хајди'' у Позоришту БОШКО БУХА

У складу са препорученим мерама заштите, започели смо пробе нове представе на Сцени за децу!

Као своју прву премијеру у 2021. години, Позориште Бошко Буха планира сценску адаптацију чувеног романа "Хајди" Јохане Шпири. Написано 1881, ово дело је већ 140 година једно од најомиљенијих књига из детињства многих генерација. Својом топлином и љупкошћу, ово дело промовише животну радост, инспирацију и осећање слободе које свако дете врло радо препознаје. У данашњим временима, када нам наша планета на најсуровији начин поручује да морамо да застанемо и погледамо се у очи, када су материјалистички приступ животу и отуђеност од природе постали преовлађујући оквир у коме деца одрастају, ова прича је посебно актуелна и потребна младом гледаоцу.

Постоји много филмских, позоришних, телевизијских, па чак и оперских адаптација овог романа, али до сада ниједна у нашој земљи. Зато Позориште „Бошко Буха“ жели да да свој допринос том низу, поготово с обзиром да је реч о великом класику за децу, па нема сумње да ова прича припада главној репертоарској линији Позоришта.

Ауторску драматизацију романа Јохане Шпири написала је Милена Деполо, редитељка је Ђурђа Тешић, сценограф Исидора Спасић, костимограф Зора Мојсиловић, композитор Владимир Пејковић, а сценски покрет и кореографију ће радити Дамјан Кецојевић.

У насловној улози ће се појавити млада глумица Миа Јовановић, Клару ће играти Милица Сужњевић, а остале улоге играју чланови ансамбла Позоришта Бошко Буха - Немања Оливерић, Јелена Тркуља, Урош Јовчић, Катарина Гојковић и Милош Влалукин.

Пробе ће се одвијати оним темпом којим то буде дозвољавала актуелна епидемиолошка ситуација, уз поштовање свих прописаних мера заштите. Премијера представе планирана је за почетак 2021. године.