Најава сезоне 2023/24. у Позоришту “Бошко Буха”

Позориште “Бошко Буха” започиње нову сезону премијером представе “Тајни дневник Адријана Мола” по роману Сју Таунсенд, у драматизацији Милене Деполо и адаптацији и режији Татјане Мандић Ригонат. Премијера за одраслу публику одржана је на самом крају претходне сезоне, а 24. септембра у 19.00, Младен Леро, Андријана Оливерић, Стефан Бундало, Андреј Њежић, Ања Павићевић, Реља Јанковић, Катарина Гојковић, Урош Јовчић и Зоран Цвијановић изаћи ће пред младу публику и одиграти ову чувену причу о неодољивом пубертетлији - интелектуалцу, његовој дисфункционалној породици и школским друговима.

Редитељка Ђурђа Тешић започиње рад на представи “Пигмалион” Бернарда Шоа, у којој ће главне улоге играти Немања Оливерић (Хигинс) и Ања Павићевић (Елиза Дулитл). Осим њих у подели су и Марко Јањић, Катарина Гојковић, Зоран Цвијановић, Лена Богдановић, Андријана Оливерић, Милица Сужњевић и Реља Јанковић. Драматуршкиња је Милена Деполо, сценографкиња Зорана Петров, костимографкиња Зора Мојсиловић, композитор Владимир Пејковић, а аутор сценског покрета Дамјан Кецојевић. Премијера чувене Шоове комедије биће изведена у новембру ове године.

У септембру нас очекује и учешће представе “Хајди” Јохане Шпири/Милене Деполо, у режији Ђурђе Тешић, на фестивалу Позориште Звездариште, а у октобру ће представа “Убиство у Оријент експресу” Агате Кристи, у драматизацији Кена Лудвига и режији Даријана Михајловића учествовати на Фестивалу класике у Вршцу. Представа “Питам се питам колико сам битан” по причи Ерленда Луа, у драматизацији Милене Деполо и режији Јане Маричић селектована је за велику светску Конференцију извођачких уметности за децу и младе, која ће се одржати у новембру ове године у Београду и Новом Саду, у организацији АССИТЕЈ-а Србија. Ово нас посебно радује јер смо добили прилику да наш рад представимо колегама из читавог света.

Милан Караџић и Милена Деполо припремиће ове године новогодишњу представу за најмлађу публику, у којој ће чланови ансамбла изводити најатрактивније нумере из представа Позоришта “Бошко Буха”.

У наставку сезоне ћемо на наше велико задовољство и радост први пут сарађивати са редитељима Борисом Лијешевићем и Милицом Краљ, а у припреми је и представа под радним насловом “Негујмо српски језик” у којој ће у првом плану бити очување матерњег језика, лепог изражавања и културе говора.

Представе ће се и даље изводити у Театру Вук, док наш ансамбл и запослени, заједно са публиком, жељно ишчекују повратак на матичну адресу. 

 

Добро дошли у Позориште “Бошко Буха”!