РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ОРИГИНАЛНИ ДРАМСКИ ТЕКСТ

Позориште “Бошко Буха” је, у сарадњи са БЕЛЕФ-ом, расписало први КОНКУРС ЗА ОРИГИНАЛНИ ДРАМСКИ ТЕКСТ ЗА ДЕЦУ, а на учешће су позвани млади драмски писци до 35 година, држављани Србије и Републике Српске.
 

На основу приспелих 12 текстова, трочлани жири у саставу Гордана Гонцић, драматуршкиња и подсекретарка Секретаријата за културу града Београда, Маша Михаиловић, директорка Позоришта ”Бошко Буха” и Милена Деполо, драматуршкиња Позоришта ”Бошко Буха”, донео је одлуку да додели једну награду, и то комаду ”Паклена лектира” Уроша Чупића, предат под шифром ПЕРХАН. 

Комад ”Паклена лектира” се на изузетно нежан и духовит начин обраћа публици и оснажује је у борби са проблемима са којима се сусреће у основношколском узрасту. Иако је приметна инспирација аутора цртаним филмом ”У мојој глави”, комад ”Паклена лектира” доноси оригиналну причу, у којој се преплићу различити светови, испричану вештом употребом позоришних средстава.
 

Поред награђеног текста издвајамо драме:  Еколошка бајка  Вање Шевић,  Девојчица и дрво што је куца била прво , Ивоне Момировић и  Породично стабло , Гаврила Стојковића, које се баве изузетно значајним темама, и које би, уз одређене дораде, биле занимљиво позоришно штиво.

 

ЧЕСТИТАМО!